Swedish Navy images - Oljemålning

Similar

Swedish Navy images - Oljemålning

description

Summary

Oljemålning på duk monterad i ram föreställande riksamiral Gustaf Otto Stenbock (1614-1685). Mansperson med mörkt hår i barockfrisyr med mittbena, lockigt och axellångt. Ansad mustasch och litet hakskägg. Iklädd harnesk och blå mantel. Skärp av guldbroderad brokad, ljusbruna, vid byxor (eller benskydd) till knäna. Stövlar (eller skor med mörka strumpor) försedda med spännen, svagt rundad tåhätta och klack. Under harnesk skymtar dräkt med gula ärmar, med vit kant närmast handleden.

Mannen håller vad som troligen en tubkikare i höger hand och i vänster hand skymtar en värja fösedd med vad som ser ut att vara ett förgyllt lejonhuvud.

Mannen står framför en byggnad med en murad vägg på vänster sida och en balustrad på höger sida. På marken små grästuvor. I bakgrunden bladverk och bakom detta reser sig masterna av ett eller flera svenska örlogsfartyg, med flaggor och vimplar hissade.

Ingen signatur syns i bildytan.

Målningen är utförd med mörka färgtoner, ljusdunkel, detaljer främst i mannens ansikte. Fernissad duk.

Profilerad ram av förgyllt trä, B = 180mm, med ornering av förgylld gips. Nederst fyrkantig platta, fastskruvad och försedd med text: "Riksamiralen och guvenören GREVE GUSTAF OTTO STENBOCK 1614-1685. Ett vännernas minne av amiralen STIG BERGELIN - museets mångårige ordförande"

date_range

Date

1614
place

Location

sweden
create

Source

Marinmuseum
copyright

Copyright info

Public Domain Marked

Explore more

sweden
sweden